Få tips til at fjerne kundernes tvivl

Få tips til at fjerne kundernes tvivl

Verden er fuld af valg, så det er intet under, at kunderne nogle gange er i tvivl, når de handler online. Og det får dem gerne til at lave mere research og sammenligne forskellige virksomheder, før de træffer en endelig beslutning. Det betyder, at virksomhederne skal yde en større indsats for at konvertere kunderne, ellers risikerer de at miste dem.

At fjerne kundernes tvivl handler om at gøre dem opmærksomme på, at din virksomhed er det rette valg for dem.

Hér får du 4 tips til at fjerne kundernes tvivl og overbevise dem om, at din virksomhed er lige præcis det, de søger.

1. Minimér købsrisikoen og øg frygten for at gå glip af noget (FOMO)

Forbrugere har tendens til at købe mere, når de ser gode begrænsede tilbud, da de er bange for at gå glip af noget.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Baymard Institute, forlod 61 % af forbrugerne deres indkøbskurve pga. høje ekstraudgifter såsom fragt og gebyrer.

Gør det en forskel, hvis virksomhederne tilbyder rabatter eller gratis fragt?

Hvis kunderne er i tvivl, hjælper det gerne at tilbyde dem en særlig rabat på checkout-siden for at undgå, at de forlader websitet for at lave mere research. Du kan eventuelt overveje at reklamere med tilbud på hele dit website for at være sikker på, at dine besøgende ser det.

 ASOS tilbyder ofte tidsbegrænsede rabatter

ASOS tilbyder ofte tidsbegrænsede rabatter

ASOS tilbyder ofte rabatter, der udløber efter 24 timer, og som tilskynder forbrugerne til at foretage et køb inden for kort tid. Denne strategi kan bruges flere gange, fordi rabatperioden er så kort.

 Eve Mattress bruger risk reversal-metoden til at eliminere forbrugernes tvivl

Eve Mattress bruger risk reversal-metoden til at eliminere forbrugernes tvivl

Eve Mattress tilbyder alle førstegangskøbere 100 £ i rabat og en prøveperiode på 100 nætter med gratis returnering, hvis madrassen ikke opfylder kundens behov.

Den slags tilbud kan være svære at modstå, da det skaber en frygt hos de besøgende for at gå glip af noget (FOMO) og opmuntrer dem til at gennemføre deres købsrejse hurtigere.

Den 100-nætters prøveperiode kaldes en “risk reversal-strategi”, som mindsker kundernes frygt ved at forpligte sig til et køb, da de altid kan returnere varen gratis, hvis de ikke er tilfredse. Ved at tilbyde produktet på prøvebasis med garanti for gratis returnering er det svært for kunden at afslå tilbuddet, eftersom der ikke er nogen risici forbundet med købet.

Risk reversal kan bruges på flere måder. Virksomhederne kan tilbyde:

 • gratis returnering
 • gratis fragt
 • en garanti, der gælder hele produktets levetid
 • en risikofri prøveperiode
 • en gratis gave sammen med købet

Enhver form for risk reversal-strategi kan være med til omgående at mindske dine besøgendes bekymringer og løfte dit salg.

2. Kom spørgsmålene i forkøbet med anmeldelser

Mere end 92 % af forbrugerne læser online-anmeldelser, og derfor er de et vigtigt værktøj til at konvertere besøgende til kunder ved at mindske deres tvivl. Online-anmeldelser øger kundernes tillid og fjerner deres tvivl, fordi de besvarer deres spørgsmål i løbet af købsrejsen.

 Fabletics har en hel side dedikeret til anmeldelser

Fabletics har en hel side dedikeret til anmeldelser

Fabletics’ website er et godt eksempel på, at online-anmeldelser booster forbrugernes tillid ved at forsikre dem om, at den er en del af alle trin på kunderejsen.

Ved at inkludere tredjepartsvalidering på dit website mindskes dine besøgendes behov for at forlade sitet for at lave mere research, samtidig med at det får din virksomhed til at fremstå mere troværdig, hvilket kan øge din konverteringsrate.

Online-anmeldelser opsummerer hver kundes oplevelse og opfordrer tøvende kunder til at træffe bedre valg ved at tilbyde enkel og autentisk vejledning. Ved at videreformidle kundeoplevelser på en enkel måde får de informationssøgende kunder deres spørgsmål besvaret direkte på sitet, hvilket mindsker deres tvivl og får dem hurtigere frem til betalingsprocessen.

3. Lyt til dine kunder og gør deres oplevelser bedre

Rygter løber hurtigt, så virksomhederne er nødt til at yde en fremragende kundeservice, hvis de vil fjerne kundernes tvivl. I takt med at forbrugernes forventninger stiger, er gode kundeoplevelser blevet en nødvendig del af enhver e-handelsvirksomheds strategi.

Men hvordan definerer man en god kundeoplevelse? Kundeoplevelsen svarer til kundernes opfattelse af deres interaktion med din virksomhed. Den ideelle oplevelse er gnidningsfri og så behagelig som muligt fra den besøgendes synspunkt, så du bør kende dine kunders behov og så overgå deres forventninger.

I dag søger kunderne tredjepartsvalidering, når de handler online. Og derfor bør virksomhederne inkludere deres omdømme og mundtlige anbefalinger i hvert stadie af kunderejsen for at eliminere tvivl. En god kunderejse giver ikke blot dine besøgende en bedre oplevelse, den kan også forbedre dit omdømme.

Topshop forbedrede deres kundeoplevelse ved at ændre deres betingelser og fragtpriser, efter deres kunder havde klaget over dem:

 Topshop indførte gratis returneringer med fuld tracking på baggrund af kundefeedback

Topshop indførte gratis returneringer med fuld tracking på baggrund af kundefeedback

Hvis virksomhederne lytter til deres kunder, kan de tilpasse deres strategi til kundernes krav og behov. Ved at være bevidste om hele kunderejsen sikrer virksomhederne, at den opbygger tillid og derfor fjerner kundernes tvivl.

4. Brug personlige relationer til at investere i referral marketing

Vidste du, at der er 4 gange større sandsynlighed for, at forbrugerne handler hos en virksomhed, hvis den er blevet anbefalet af en ven? Mundtlige anbefalinger er stadig en af de mest effektive markedsføringsmetoder og det perfekte værktøj til at fjerne kundernes tvivl. Virksomheder, der opfordrer deres eksisterende kunder til at anbefale dem til andre, konverterer med større sandsynlighed tøvende forbrugere til kunder.

Mundtlige anbefalinger er ikke blot mere omkostningseffektive end traditionel markedsføring, de åbner også op for flere muligheder, såsom brandambassadører, som øger chancen for succes. Og det sparer virksomhederne for både tid og penge, som de kan bruge på at forbedre andre områder.

Forbrugere researcher meget, før de træffer en købsbeslutning, men ved hjælp af anbefalinger bliver kunderejsen kortere, da besøgende bliver opfordret til at stole på en virksomhed baseret på en vens oplevelse. Vi taler ofte om, hvordan anmeldelser tegner et virkeligt billede af en virksomhed – anbefalinger er mere personlige, hvilket betyder, at de skaber stor succes, når de er effektive.

Her er et eksempel på, hvordan Airbnb opfordrer brugerne til at sende anbefalinger til deres venner og invitere dem med en delbar personlig kode:

 Airbnbs anbefalinger fjerner kundernes tøven

Airbnbs anbefalinger fjerner kundernes tøven

Derfor virker det:

 • Airbnb gør det nemt for afsenderen at sende en anbefaling til en ven.
 • Ved at tilbyde en rabat har den henviste forbruger et incitament til at gennemføre sit køb.
 • Anbefalingen kommer fra en person, forbrugeren kender, så vedkommende behøver ikke foretage nogen research.

Referral marketing hjælper virksomheder med at opbygge tillid, troværdighed og loyalitet hurtigere. Kundeanbefalinger er blevet et effektivt værktøj, som virksomhederne kan bruge til at fjerne kundernes tvivl, så bed endelig dine kunder om anbefalinger.

Konklusion

Den digitale verden er under konstant forandring, og detailhandlere finder det sværere at konvertere nye besøgende til kunder.

Hvorfor?

Konkurrence og mangel på tillid påvirker beslutningsprocessen, så kunderne bliver i tvivl og ender med at forlade deres indkøbskurve. Forbrugerne kan let sammenligne brands på pris, kundeoplevelse og andre faktorer, hvilket gør det meget svært for virksomhederne at skille sig ud og konvertere tøvende forbrugere til nye kunder.

For at mindske kundernes tvivl er det vigtigt at inkorporere en gnidningsfri kundeoplevelse, gode rabatter og tilbud samt anmeldelser og anbefalinger i din forretningsstrategi. Vær omhyggelig, planlæg og afprøv ovenstående strategier for at sikre, at du finder den rigtige løsning for både dine kunder og din virksomhed.

New Call-to-action