Fire måder at skræddersy anmeldelsesinvitationer til kunderejsen

Fire måder at skræddersy anmeldelsesinvitationer til kunderejsen

Når du har taget beslutningen om at indsamle feedback fra dine kunder i form af anmeldelser, har du allerede taget det første skridt på vejen. Derefter skal du have en god indsamlingsstrategi for at sikre, at dine anmeldelsesinvitationer bliver læst og har den forventede effekt. Du kan opnå bedre resultater ved f.eks. at tilpasse dem til kunderejsen. I det følgende kan du læse om fire måder at skræddersy dine invitationer på, så de passer til dine behov.

1. Integrér anmeldelsesformularer på dit website efter en transaktion

For at sikre at anmeldelsesformularen fra Trustpilot bliver set af så mange som muligt, er det en god idé at placere den på dit website. De fleste virksomheder sender anmeldelsesinvitationer ud via e-mail med risiko for, at de drukner i mængden, eller at modtageren glemmer eller ignorerer dem, da de skal konkurrere med en konstant strøm af andre e-mails. Vælger du derimod at placere anmeldelsesformularen på dit website, skal du ikke bruge tid på at finde på noget fængende at skrive i emnefeltet. Hvis du arbejder i en e-handelsvirksomhed, kan du integrere en anmeldelsesformular på dit website efter betaling. Og hvis du f.eks. arbejder i en softwarevirksomhed, kan et alternativ være at integrere en formular på platformen efter login.

Det næste skridt er at beslutte, hvordan din anmeldelsesformular vil tage sig bedst ud fra kundernes perspektiv. Hvis du hurtigt vil fange kundernes opmærksomhed, er en pop op-formular på dit website en god løsning. Hvis du foretrækker noget mere diskret, kan du inkludere en knap, der opfordrer kunderne til at skrive en anmeldelse. Når dine kunder klikker på knappen, kommer en anmeldelsesformular frem.

For at finde frem til den mest optimale løsning er det vigtigt at splitteste dine muligheder for at se, hvad der giver de bedste resultater.

2. Optimér dine invitationer vha. timing og indhold

Mange af vores abonnenter sender ikke invitationer ud, lige efter en kunde har foretaget et køb. De venter med at sende en invitation, til kunden har modtaget sin ordre. Derfor anbefaler vi, at du lægger en dag eller to til den længst forventede forsendelsestid. Og derudover er det altid en god idé at teste, hvornår det er passende at sende invitationerne ud.

Hvis din virksomhed gerne vil have brugeranmeldelser og ikke produktanmeldelser, kan du skræddersy invitationerne til den ønskede type feedback. Du kan anmode om feedback på dine kundeservicemedarbejdere, dit website og din markedsføring, det handler bare om at tydeliggøre det.

3. Øg din svarprocent vha. påmindelser

Du skal ikke være bleg for at spørge efter feedback mere end én gang. Ligesom med e-mailmarketingkampagner bør det være en del af din strategi at sende påmindelser til dine kunder om at anmelde din virksomhed. Vores abonnenter har oplevet en stigning i svarprocenten på op til 50 % ved at supplere deres invitationer med påmindelser.

Dine kunder vil gerne anmelde din virksomhed, men de bliver let distraheret af deres nye hundehvalp eller den nye sæson af Game of Thrones, som alt sammen kappes om deres tid og opmærksomhed, så det er en god idé at minde dem om at anmelde din virksomhed. Trustpilot sender automatisk en påmindelse en uge efter den første invitation for at give kunden det skub, vedkommende har brug for, til at skrive en anmeldelse.

Du bør også teste påmindelser for at vurdere, om de er det rigtige valg for din virksomhed. Hvis du arbejder i en softwarevirksomhed med længerevarende kunderelationer, kan du sende en påmindelse en måned efter den første invitation. Dine kunder bruger stadig din software, så du har et langt tidsvindue til at sende en påmindelse. En e-handelsvirksomhed, der sælger tøj, bør dog ikke vente så længe med at sende en påmindelse. Endnu en gang anbefaler vi at splitteste.

4. Inkorporér anmeldelser i din markedsføring

Du kan overveje at inkorporere en CTA-knap (call to action) i eksisterende e-mails. Hvis du kører en marketingkampagne eller sender et nyhedsbrev ud, kan du øge svarprocenten ved hjælp af en CTA-knap, der dirigerer dine kunder til en anmeldelsesformular. Afhængigt af din kundekreds kan det være smart både at sende Trustpilot-invitationer ud og supplere med CTA’er i dine e-mailkampagner. I nogle tilfælde vil det dog være bedst med så få CTA’er som muligt for at sikre, at de ikke stjæler for meget af dine kunders opmærksomhed. Det kan en splittest hjælpe dig med at vurdere.

Hvis du beslutter dig for at sende e-mails med flere CTA’er, skal du sørge for at have styr på prioriteringen. Hvad vil du helst have dine kunder til? En e-handelsvirksomhed kan f.eks. inkludere en CTA til at skrive en anmeldelse i en ordrebekræftelse eller en takkemail. Dermed skal den ikke konkurrere om kundens opmærksomhed sammenlignet med en marketingmail, hvor det kan være vigtigere for virksomheden at inkludere en CTA, der f.eks. opfordrer modtagerne til at skrive sig op til et nyhedsbrev. Du kan nemt inkorporere et link til at skrive en anmeldelse med vores unikke links eller API’er.

Timing spiller også en vigtig rolle. Hvis du sender en e-mail til flere hundrede kunder på én gang, har du ikke den samme kontrol, og du kan ikke ramme alle målgrupper på samme tid. Det er vigtigt at finde frem til en god balance mellem individuel tilpasning såsom timing og samtidig sikre, at dine anmeldelsesinvitationer bliver set af så mange kunder som muligt med den valgte metode. Hvis du arbejder i en softwarevirksomhed eller for en B2B-tjeneste, der regelmæssigt bruges af dine kunder, findes der måske ikke et optimalt tidspunkt, og derfor kan det være en god løsning at inkludere en CTA til at skrive en anmeldelse i en e-mailkampagne. Tænk strategisk, når du inkorporerer en CTA, og hvis den ikke skaber de forventede resultater, kan du altid prøve andre metoder.

Overvej og test dine muligheder for at optimere din svarprocent

For utraditionelle brancher er der et utal af muligheder for at skræddersy og sende anmeldelsesinvitationer til kunderne. Hos Trustpilot tilbyder vi vores brugere en bred vifte af skabeloner og formularer, der kan inkorporeres i e-mails eller på websites, og som er optimerede til at indsamle anmeldelser. En e-handelsvirksomhed, der inkorporerer en anmeldelsesinvitation i en ordrebekræftelse, en B2B-softwarevirksomhed, der benytter en integreret pop op-formular, et flyttefirma, der sender invitationer til deres kunder en uge efter flytningen, er alle gode eksempler på, hvordan de virksomheder, vi arbejder med hver dag, skræddersyr deres strategier, så de får flest mulige anmeldelser.

Der er ingen, der ønsker at introducere forstyrrende elementer i løbet af kunderejsen. Men med disse løsninger og strategier kan du gøre dine anmeldelsesinvitationer til en naturlig del af den, selv om du indimellem må hjælpe dine kunder lidt på vej. Og her mener vi, at påmindelser er uundværlige.

New Call-to-action