Optimér svarprocenten på dine invitationer

Optimér svarprocenten på dine invitationer

Du har sendt et stort parti Trustpilot-invitationer til dine kunder, og har dermed taget et vigtigt skridt mod at optimere din virksomhed.

Men hvad kan du gøre for at forbedre svarprocenten?

Svaret er A/B tests! Du har mulighed for at ændre variablerne i dine invitationer, så du kan teste, hvordan de forskelligeløsninger påvirker din svarprocent. Vores statistik viser, at den gennemsnitlige svarprocent ligger på ca. 3-4 %, men hvorfor tage til takke med gennemsnittet?

Det er vigtigt at bemærke, at der ikke findes en universalløsning, når det kommer til e-mailmarketing. Det optimale udsendingstidspunkt, emne og call-to-action for en virksomhed, er ikke nødvendigvis den samme for dit kundesegment.

Heldigvis har du adgang til en række værktøjer, der gør det muligt for dig at teste dine invitationer igen og igen!

Retningslinjer for A/B tests

Vi har lavet et par grundlæggende retningslinjer for A/B tests.

  1. Lav kun én ændring pr. A/B test. Prøv ikke at ændre både emne, udsendingstidspunkt og hvilken ugedag du sender dine invitationer, på en gang – hvis svarprocenten ændres, har du ikke mulighed for at finde ud af, hvilken ændring der gjorde udslaget. (En undtagelse til reglen: Du kan godt teste, hvordan forskellige emner påvirker åbningsfrekvensen, samtidig med du tester en ny skabelon for forbedringer på svarprocenten).
  2. Brug to partier af invitationer til hver A/B test, og sørg for at partierne er forholdsvis store. Det kan være svært at få et brugbart resultat, hvis du kun sender 50 invitationer i hvert parti.

Nu er du klar til at komme i gang!

Variabler du kan teste

De første to variabler gælder kun for manuelle invitationer. De andre variabler gælder for både manuelle og AFS-invitationer.

Billede af en kalender
  1. Ugedag– Prøv at sende dine invitationer på forskellige ugedage. Måske er tirsdag en bedre dag end onsdag, eller omvendt. Marketingeksperter anbefaler at sende e-mails i starten eller midt på ugen1, men alle virksomheder er forskellige. Hvis dine kunder f.eks. er teenagere eller superbrugere af deres e-mail, så kan lørdag være den bedste dag at sende på. Du kan selv teste det og se, hvad der giver mest mening for din virksomhed.

  2. Tidspunkt - Ifølge Customer.io2 får call-to-action e-mails, der f.eks. opfordrer kunden til at skrive en anmeldelse, de bedste resultater sidst på dagen. Test dine e-mails ved at sende dem sidst på dagen, midt på dagen og tidligt om morgenen. Du har måske en stor gruppe kunder der tager offentlig transport om morgenen, og derfor har tid til at læse din e-mail og skrive en anmeldelse.

  3. Emne - Der findes masser af research om, hvad der er det bedste emne - vi har lavet et par forslag til, hvad du kan teste. Prøv at gøre emnet kortere 3 og/eller brug et call-to-action 4 emne. Det er også altid en god idé at fjerne ord (eller tegnsætning!!!!!!) som kan udløse et spamfilter.

  4. Call-to-action knap - En variabel, som er nem at teste, er din call-to-action knap. Gør knappen lidt større, justér farven, gør skriften sort i stedet for hvid osv. Du kan evt. også tilføje endnu en call-to-action knap i starten af e-mailen. Formålet er, i bund og grund, at gøre det så nemt som muligt at klikke på linket og skrive en anmeldelse.

  5. Indhold - Det er altid godt at holde invitationen så enkel og ukompliceret som muligt. Fjern urelaterede links, unødvendige billeder og lange sætninger. Sørg også for, at der ikke er modstridende calls-to-action i invitationen, f.eks. ved at indkludere links til sociale medier eller ved at reklamere for din hjemmeside. Test det og se, om din svarprocent ændrer sig.

Billede af en konvolut

Hvis du stadig leder efter måder at booste din indsamling af anmeldelser på, kan du prøve vores nye funktion - Invitationspåmindelser. Vores påmindelser er e-mails, der automatisk sendes af vores system til de kunder, der ikke reagerede på den første invitation de modtog. Vi har oplevet, at kunder har forbedret deres svarprocent med 30-50 %, ved at sende påmindelser.

Du kan tilføje invitationspåmindelser under Hvor ofte vil du sende invitationer?-fanen, i modulet Invitationer.

Invitationspåmindelser er desuden endnu en variabel du kan A/B teste. Prøv at ændre forsinkelsesperioden og se, hvad der giver den bedste svarprocent. Du kan f.eks. ændre den til et par dage efter den første invitation bliver sendt ud, eller to uger efter. Test, test, test, så er du godt på vej til at optimere din svarprocent og dine invitationer.


Kilder:
1 Email Marketing: What Day of the Week is Best? MarketerGizmo, 2015
2 Why the worst day of the week is the best day to send emails. Customer.io, 2013
3 Made you look! (Do three word e-mail subject lines work better?). Tech+, Denverpost, 2015
4 7 tips for a Powerful Email Call to Action. PracticalEcommerce, 2014