Nu kan du arbejde med dine Trustpilot-anmeldelser i Zendesk

Nu kan du arbejde med dine Trustpilot-anmeldelser i Zendesk

Der er godt nyt til Zendesk-brugere - vi har annonceret vores nye Zendesk-integration!

Integrationen giver dig mulighed for at arbejde med dine Trustpilot-anmeldelser direkte i Zendesk. På den måde kan du spare både tid og noget af det besvær, der følger med at have alt for mange værktøjer.

For at komme i gang skal du bare vælge hvilke stjernebedømmelser, der skal udløse et svar fra din virksomheds kundeservice. Når det er gjort, tager Zendesk-integrationen sig af resten.

Hver gang der bliver skrevet en anmeldelse med de(n) angivne stjernebedømmelse på din Trustpilot-profil, opretter Zendesk automatisk en sag. På den måde kan du ubesværet kombinere dine Zendesk- og Trustpilot-værktøjer.

Og tænk på al den tid, du vil kunne spare, når du ikke længere skal tjekke din profilside på Trustpilot for nye anmeldelser eller manuelt lave en sag for hver ny anmeldelse, du får. Nu kan du holde styr på dine svar til dine kunder på samme måde, som du holder styr på alle andre interne ting: ved at bruge Zendesks tilpassede makroer og indbyggede målingsværktøjer.

Vi er sikre på, du vil elske den nye integration, men tag ikke kun vores ord for det:

Trustpilots Zendesk-app var lige det, vi havde brug for. Den har sparet os for meget tid i arbejdet med at sørge for, at anmeldelser fra forskellige lande og kilder ender i de rigtige hænder.
— Jacob Johst Christensen, TOYS”R”US/TOP-TOY
Denne app har gjort os meget mere effektive - det er et samlet sted at holde styr på alt, der relaterer sig til anmeldelser. Makroerne kan modificeres, så man hurtigt og nemt kan svare via en computer eller telefon.
— Adam Young, RC Willey
Få Zendesk-integrationen nu

Denne integration er tilgængelig for alle vores Enterprise-kunder som en del af abonnementet.

Vil du gerne prøve den? Tjek Trustpilot-app’en ud i Zendesks app store