Bliv mere synlig i Google-søgninger med Trustpilot

Bliv mere synlig i Google-søgninger med Trustpilot

Vidste du, at din virksomhedsprofil på Trustpilot gør dig mere synlig i Google-søgninger? Se de seneste tal fra Google.

Vi har lige fået de seneste statistikker fra Google, og tallene viser, at virksomheder med en profil på Trustpilot bliver vist på første side i Googles søgeresultater. Det betyder, at virksomheder med en høj TrustScore ikke kun har et godt omdømme hos deres kunder, men deres anmeldelser bliver vist i Google-søgninger dagligt.

Virksomheder med en lavere TrustScore bliver vist lige så ofte i Google-søgninger – men en negativ anmeldelse kan være en mulighed for at få et værdifuldt indblik i, hvordan kunderne opfatter din kundeservice og vende kundens oplevelse til noget positivt (læs mere om hvordan du kan reagere på anmeldelser) . Du kan vælge at se dit arbejde med kundefeedback som en investering i din virksomhed.

Der er ingen tvivl om, at forbrugere i dag undersøger virksomheders omdømme på nettet. Og når potentielle kunder googler din virksomhed, ser de din virksomheds Trustpilot-profil på første side sammen med andre hits som f.eks. din hjemmesider, din profil på sociale medier mm. Det betyder, at en profil på Trustpilot ikke kun gør dit brand mere synligt i søgeresultaterne, profilen giver forbrugerne en indikation af andre forbrugeres opfattelse af dit brand.

Vidste du, at det er helt gratis at svare på anmeldelser og have en virksomhedsprofil på Trustpilot? Tilmeld dig nu.

Find din virksomhed på første side i Google-søgninger

Google med pil op

Statistikker kan nogen gange være uoverskuelige – derfor har vi fremhævet de tal fra vores Google-statistik fra december, som vi tror, siger dig og din virksomhed mest.

Vidste du f.eks., at profilsider på Trustpilot dukkede op i
ca. 0,15 % af alle søgninger i Google? Det svarer til 19.000.000 visninger i Danmark alene, og hele 157.000.000 på verdensplan. Her taler vi kun om organiske søgninger for én måned! De betalte søgninger er ikke talt med.

Typisk blev Trustpilot-profiler vist på Googles første resultatside (der er 10 resultater pr. side). I Danmark var den gennemsnitlige placering 6 ud af 10 for Trustpilot-profilsider, mens den globale gennemsnitlige placering var 6,9 ud af 10.

Forbrugerne klikker videre til Trustpilot for at læse anmeldelser

I december blev 93.000 af 120.000 Trustpilot-profiler vist i organiske søgninger på Google. Det er betryggende at vide, at forbrugerne faktisk kan finde langt de fleste Trustpilot-profiler i Google-søgninger - men hvad gør forbrugerne, efter at de har set søgeresultatet?

Statistikken fra december viser, at 2,82 % af forbrugerne klikkede videre og læste anmeldelser på Trustpilot. Det svarer til, at der på globalt plan var 4 millioner forbrugere, der klikkede ind på en Trustpilot-profil fra Google. I Danmark var det hele 400.000 klik.

Vi kan se på tallene, at anmeldelser har betydning, når forbrugerne søger efter virksomheder - og at anmeldelser kan være det, der får forbrugeren til at klikke videre til din virksomheds hjemmeside eller webbutik.

Forbrugere ser både stjerner og anmeldelser i Google-søgninger

Tallene bekræfter, at en stor del af forbrugerne klikker videre fra Google-søgningen til at læse anmeldelser på Trustpilot. Men hvad googler forbrugerne egentlig?

Vi har kigget på vores data, og Trustpilots profilsider dukkede typisk (og måske ikke overraskende) op, når der blev søgt på enten en virksomheds navn, eller en kombination af en virksomheds navn og ’anmeldelser’.

Og hvordan ser en Trustpilot-profil ud, når den bliver vist i Google? Forbrugerne ser denne information:

  • Navn på virksomheden
  • Domæne
  • En eller flere kategorier
  • TrustScore
  • Stjernebedømmelse
  • Antal anmeldelser
  • Meta-tag beskrivelse fra Trustpilot
Google resultat med mange stjerner
Google resultat med få stjerner

Forbrugeren får et hurtigt indblik i virksomheden, inden de beslutter sig for om de skal klikke videre og læse anmeldelser.

Vi skaber relationer mellem forbrugere og virksomheder

Vis kunden vejen

Vores data og statistikken fra Google bekræfter, at anmeldelser har stor betydning, når forbrugerne søger efter information om virksomheder. Anmeldelser hjælper forbrugerne til at finde ud af, hvilke virksomheder de kan stole på, på nettet. Og det er nemt at overskue for forbrugerne, når Trustpilots profilsider bliver vist side om side med virksomhedernes egne sider i Google.

Det er gode nyheder for os her hos Trustpilot. Det betyder nemlig, at vi mere end nogensinde før er med til at skabe relationer mellem forbrugere og virksomheder. Vi håber selvfølgelig også, at disse nyheder gør virksomheder på Trustpilot glade, og at det giver dem blod på tanden til at give deres kunder masser af positive oplevelser fremover.

Vil du vide, hvor ofte din virksomhed bliver vist i Google? Hvis du allerede er virksomhedsbruger, skal du bare
Logge ind og tage et kig på vores nye statistikside.


Har du ikke tilmeldt dig endnu? Opret en gratis virksomhedsprofil, og få adgang til dine statistikker.