Nye regler skal give mere tillid til online anmeldelser

Nye regler skal give mere tillid til online anmeldelser

Forbrugerombudsmanden offentliggjorde 2. februar 2015 et sæt nye retningslinjer for brugeranmeldelser på nettet. Retningslinjernes formål at understøtte større gennemsigtighed og troværdighed til online brugeranmeldelser.

Forbrugernes tillid er afgørende

Hos Trustpilot er vi glade for de nye retningslinjer. De er udtryk for, at brugeranmeldelser spiller en vigtig rolle for både forbrugere og virksomheder. Med de nye retningslinjer bliver der også sat fokus på den troværdighed, som vi arbejder hårdt på at sikre hver eneste dag. Det er afgørende for os, at forbrugerne har tillid til de anmeldelser, der er på vores platform. Troværdighed er fundamentet for Trustpilot.

Vi har 10 millioner anmeldelser på vores community, og der kommer op mod en halv million nye hver måned. Langt de fleste anmeldelser er reelle: De er skrevet af forbrugere, der gerne vil hjælpe andre forbrugere. På samme måde er det med virksomhederne: Langt de fleste virksomheder bruger Trustpilot til at få kundernes oprigtige mening om deres kundeservice. Desværre er der et fåtal, der forsøger at snyde systemet.

Sådan arbejder vi med at bekæmpe snyd

Hos Trustpilot har vi et team på 26 personer, der hver dag arbejder på at sikre, at vores retningslinjer bliver overholdt og bekæmpe falske anmeldelser, så forbrugerne kan få et retvisende billede af en virksomheds service.

Vores arbejde med at bekæmpe falske anmeldelser omfatter både manuelle og automatiske værktøjer. Vi anvender statistiske oplysninger og vi kigger på det historiske mønster i anmeldelserne, som kan være med til at spotte mistænkelig adfærd og spore falske anmeldelser.

Vi har også et system, hvor alle – både brugere og virksomheder - kan kontakte os direkte, hvis de har mistanke om en anmeldelse ikke overholder vores retningslinjer. Vi er rigtig glade for al den respons, vi får.

Hvad kommer de nye retningslinjer til at betyde for Trustpilot?

Hos Trustpilot tror vi på, at brugeranmeldelser gavner både forbrugere og virksomheder. Forbrugerne kan træffe bedre købsbeslutninger og virksomheder kan komme i direkte dialog med kunderne og forbedre kundeservicen. En åben platform som Trustpilot hviler på tillid og troværdighed. Troværdighed handler ikke kun om de rammer, som en åben platform stiller til rådighed. Det handler lige så meget om, hvordan forbrugerne og virksomhederne udfylder de rammer.

De nye retningslinjer understøtter vores principper og tilgang til brugeranmeldelser, så de betyder ikke større ændringer for Trustpilot. Vi mener dog, at det ville have styrket tilliden til brugeranmeldelser og gjort det nemmere at bekæmpe snyd, hvis de nye retningslinjer også omfattede virksomhedernes og brugernes adfærd. I 2013 indførte den australske forbrugerombudsmand (Australian Competition and Consumer Commission) et regelsæt , der gælder for både brugere, virksomheder og udbydere af onlinetjenesterne, så denne løsning er iværksat før.