Derfor bruger vi købsbevis på Trustpilot

Derfor bruger vi købsbevis på Trustpilot

Som bruger på Trustpilot er du måske blevet bedt om at vise et købsbevis, efter du har skrevet en anmeldelse. Vi bliver nogle gange spurgt om, hvorfor det er sådan.

Åben platform bygger på tillid

Trustpilot er en åben platform, som alle forbrugere og virksomheder kan bruge gratis. Vores mål er at skabe bedre købsoplevelser for alle. Hver eneste anmeldelse udgør en historie i sig selv, som har stor værdi for andre forbrugere og for de anmeldte virksomheder.

Når du som bruger skriver en anmeldelse, skal den bygge på en konkret købsoplevelse eller brug af en tjeneste, som det også fremgår af vores retningslinjer. Det handler om den kundeservice, du har fået. Det er altså ikke tilstrækkeligt, at du synes godt eller dårligt om en virksomhed. Du skal have gennemført et køb eller have anvendt den anmeldte tjeneste.

Samme regler gælder for alle

Vi har tillid til, at langt de fleste brugere skriver om reelle købsoplevelser. Til tider sker det dog, at en virksomhed ønsker at få bekræftet, at en bruger rent faktisk har benyttet sig af virksomhedens tjeneste. Derfor kan virksomheder bede om dokumentation for, at brugeren har anvendt virksomhedens tjeneste. Dette kalder vi et købsbevis. Retten gælder for alle virksomheder, uanset om de er kunder hos Trustpilot eller ej.

Den anmeldte virksomhed kan bede om købsdokumentation i tilknytning til den enkelte anmeldelse. Når vi modtager en sådan anmodning, beder vi anmelderen om af fremsende et købsbevis.

Vi er opmærksomme på, at muligheden for at efterspørge købsdokumentation kan blive misbrugt af den anmeldte virksomhed, eksempelvis ved systematisk at efterspørge købsbevis ved negative anmeldelser. En sådan adfærd strider mod vores retningslinjer, hvilket vi reagerer på over for virksomheden.

Købsbevis skaber afklaring

Købsbevis skal kun bruges i de tilfælde, hvor der opstår tvivl, om en bruger er kunde hos en virksomhed. I de tilfælde mener vi, at netop købsbeviset skaber afklaring mellem virksomhed og bruger. Dit købsbevis bliver ikke videresendt til virksomheden og vil heller ikke være synligt for andre brugere. Se også vores video.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan finde min kvittering?

Vi ved godt, at ikke alle gemmer deres kvitteringer. Derfor kan du også bruge en ordrebekræftelse, en faktura, en følgeseddel  eller et screenshot af en samtale mellem dig og den pågældende butik eller tjeneste, der viser, at du har haft en købsoplevelse.

Har du derimod ingen af disse ting, har vi ikke mulighed for at bekræfte din købsoplevelse. I det tilfælde arkiverer vi din anmeldelse, hvilket sker efter godt en uge. Finder du købsbeviset, kan du altid sende det til os, og så burde din anmeldelse blive synlig igen.

Har du spørgsmål, så tjek Trustpilots supportcenter.

 

Læs mere om købsbevis her

Du er også velkommen til at kontakte os på compliance@trustpilot.com