4 måder du kan gøre denne jul, til din mest indbringende jul nogensinde

4 måder du kan gøre denne jul, til din mest indbringende jul nogensinde

Julen er lige om hjørnet, men det er ikke for sent at sprede din virksomheds juleglæde.

Her er nogle gode råd til, hvordan du kan vise de sidste julehandlende, at de burde handle hos dig.

1 - Indsaml og vis dine online anmeldelser

En undersøgelse viser at 92% af forbrugerne læser anmeldelser på nettet, mens en anden undersøgelse viser, at 91% af forbrugerne siger at online anmeldelser er vigtigere, end en ekspedients ‘salgstale’.

Selvom det er vigtigt at indsamle anmeldelser hele året, så er det ekstra vigtigt at indsamle og vise anmeldelser i julen, hvor salget stiger. Brug dine kunders feedback til at validere din hjemmeside, og til at vise potentielle kunder at de sikkert kan handle hos dig.

Så indsaml anmeldelser, svar på dem og vis dem på rigtige placeringer på din hjemmeside

2 – Spørg kunderne fra julen sidste år

Der er ingen skam i at bede om feedback - det giver faktisk et rigtig godt indtryk.

67% af de julehandlende læser online anmeldelser inden de køber, så det er en rigtig god idé at få kunderne fra sidste års jul til at anmelde dig inden dette års salg.

Nu spørger du måske: 'Men hvad hvis jeg får negative anmeldelser?' Når du kan vise både positive og negative anmeldelser virker dit omdømme mere oprigtigt. Forbrugere i dag vil gerne se alt den feedback, du får - og når du viser alle dine anmeldelser, fremstår du troværdig og gennemsigtig.

Ifølge HubSpot er der 5 gange så mange forbrugere, der læser negative anmeldelser end gode. Det er ikke fordi de gerne vil finde grunde til ikke at handle hos dig, de vil bare gerne danne sig et overordnet billede af din virksomhed.

3 - Giv den bedste kundeservice

Hvis din kundeservice er dårlig, så vil 89% af forbrugerne hellere handle med en konkurrent.

Men hvordan finder du ud af, hvor du kan forbedre din kundeservice? Læs dine kunders anmeldelser og feedback – de kan give dig et indblik i, hvor din virksomhed kan gøre en ekstra indsats. Det er værd at finde ud af, hvis du vil nå at lave forbedringer og nyde godt af julesalget.

Det er i sig selv kundeservice at besvare anmeldelser. Du skaber en forbindelse, du ellers ikke ville have haft – og med god kundeservice følger salg. 88% af forbrugerne siger at en positiv kundeservice oplevelse påvirker deres køb.

4 - Kom dine kunder i møde

Hvis dine kunder skriver om noget særligt i deres anmeldelser, så prøv at imødekomme deres ønsker. Hvis de f.eks. efterlyser en juleside på din hjemmeside, så overvej om det ikke er værd at lave en. Husk også at vise dine anmeldelser, så dine kunder ved at de trygt kan handle med dig.

Vi har oplevet virksomheder der øger deres konverteringer med 33%, bare ved at vise anmeldelser på de rigtige steder på deres hjemmesider og ved aktivt at gå i dialog med deres kunder.

Ha’ en rigtig glædelig jul