Sådan sikrer Trustpilot mere kvalitet i brugeranmeldelser

Sådan sikrer Trustpilot mere kvalitet i brugeranmeldelser

Vi rykker nu et ekstra skridt frem for at sikre kvaliteten på Europas hurtigst voksende anmeldelsesplatform. Med nye værktøjer og den nyeste videnskab kan vi forbedre tilliden til brugeranmeldelserne og gøre Trustpilot endnu mere nyttigt.

600.000 danskere besøger hver måned Trustpilot for at læse eller skrive brugeranmeldelser, og tallet er stigende. Vi er stolte af at tjenesten er blevet så populær og hver dag hjælper mange forbrugere med at træffe de købsbeslutninger, som de føler sig mest trygge ved.

Forbrugere har tillid til brugeranmeldelser

To faktorer har været afgørende for at Trustpilot er blevet et nyttigt værktøj for forbrugere, som tjekker de virksomheder de handler hos:

1. Forbrugerne har haft et stort behov for at vide, om virksomhederne servicerer dem ordentligt. Brugeranmeldelser på Trustpilot opfylder det behov og hjælper med at gøre det mere gennemskueligt at handle.

2. Forbrugerne stoler på brugeranmeldelserne. En analyse fra Tænk viser, at 86% af danske forbrugere har stor eller nogen tillid til brugeranmeldelser. Den tillid opstår, når forbrugere læser anmeldelser af en virksomhed, der stemmer overens med oplevelsen af købet.

Et nyttigt værktøj

Anmeldelser på Trustpilot er skrevet af forbrugere til forbrugere. Derfor kan vi ikke garantere, at alle anmeldelser er helt nøjagtige. Men de fungerer som ledetråd for kritiske forbrugere, og med over 6 millioner anmeldelser bliver Trustpilot et særdeles nyttigt værktøj.

I takt med at Trustpilot vokser, bliver det mere interessant at omgå platformen, så en virksomheds omdømme kommer til at se pænere ud. Den type adfærd er både en trussel mod tilliden til brugeranmeldelserne generelt, og samtidig en hån mod de mange virksomheder, som opfører sig ordentligt og bruger Trustpilot til at vise det.

Nye tiltag sikrer kvalitet i brugeranmeldelser

Det stiller hele tiden skærpede krav til, at vi kan sikre kvaliteten i anmeldelserne. Vi gør allerede meget for at dæmme op for falske anmeldelser, og nu lancerer vi følgende nye tiltag:

  • Forbedrede værktøjer til at sikre kvaliteten. I maskinrummet har vi en lang række processer kørende, hvis formål er at finde mistænkelige anmeldelser ud fra en lang række parametre såsom anmelders email, IP-adresse og relationer på sociale netværk. Processerne undersøger anmeldelserne fra forskellige vinkler og er baseret på den nyeste videnskab inden for machine learning, clustering, statistik, sandsynlighedsmodeller og handlingsmønstre.
  • Processerne til at undersøge mistænkelige anmeldelser er selvlærende. Så jo mere data de analyserer, desto mere præcis bliver analysen, efterhånden som vi genkender flere mønstre, og processerne bliver mere sofistikerede.

Med høj præcision i vores værktøjer kan vi gøre kortere proces over for de virksomheder, der snyder med anmeldelser. Vi har gennem lang tid fjernet ugyldige anmeldelser, men de forbedrede værktøjer gør arbejdet mere effektivt.

Men uanset hvor avancerede vores systemer bliver, er vi altid interesseret i at høre fra DIG, hvis du har en mistanke om en virksomhed, der ikke spiller efter reglerne. Det kan du enten gøre ved at rapportere en anmeldelse, eller ved at kontakte os direkte.